18 Ağustos 2014 Pazartesi

Sony Xperia Z2 ve DualShock 3

Sony bir süredir tıpkı Apple gibi kendi ürünleri içerisinde bir eko sistem yaratma çabasında. Bu amaç doğrultusunda zaman zaman da çok yerinde harektler yapıyor. Eko sistem girişiminin bizi en çok ilgilendiren kısmı ise PlayStation ayağı.

PlayStation ve Xperia ilişkisi aslında daha önceden, Sony Ericsson dönemlerinden başlayan bir dirsek teması. O zamanlar Sony Ericsson r800 yani nam-ı diğer ''Xperia Play'' piyasaya sürüldü. Bu üründe kızaklı bir kapak sistemiyle aynı Psp Go gibi alttan gelen bir gamepad cihaza entegre şekilde geliyordu. Benimde edinmeyi çok istediğim bu cihaz o günlerde bana çok ilginç gelmişti.


Şimdilerde ise telefonların artık insanların tüm gereksinimlerini tek cihaza toplama çabaları oyun için farklı makineler üretme ihtiyacını ortadan kaldırdı. Bugüne kadar bir çok android cihaza belirli hileler ile oyun kolları bağlayabiliyorduk fakat Xperia Z2 artık bir arayüz yardımıyla bunu yapmamıza imkan tanıyor. Ayarlar menüsü ve Xperia Bağlantı sekmesine girdiğimizde ''Dualshock 3 kablosuz kontrol birimi'' başlıklı bir sekme daha çıkıyor. Bu sekmeye tıkladığımızda üçüncü sırada bulunan ''Kontrol birimi bağlama'' sekmesini seçmemiz gerekiyor. Bu adımın ardından DS3 kolumuzu kablo yardımıyla telefonun micro usb girişine bağlıyoruz. Cihazın bu bağlantı için özel olarak üretilmiş kablosunu kullanabilecğimiz gibi çarşıdan 1-2 lira karşılığında alacağımız micro usb-dişi usb kablosuna DS3'ün bildiğimiz usb kablosunu ekleyerek de bağlantımızı gerçekleştirebiliriz.


Bağlantıyı yaptığımızda zaten telefon hemen kolu görüyor ve kolun ışıkları yanmaya başlıyor fakat burada ince bir nokta var; DS3 kol usb'den şarj olmaya başlıyor. Zaten oyun oynarken daha çabuk tükenen pil bir de bu sayede ekstra harcanıyor. Ben bu şarjlanma olayından şu şekilde yararlandım; PS3 te oyunun tam orta yerinde biten DS3 pilimi Z2'ye bağlayarak takviye ettim. Bu sayede kablosuz oynamaya devam etme imkanım oldu.

Bağlantı yapıldıktan sonra menülerde yine normal şekilde ilerleyip bir oyun seçiyoruz ve bu noktadan sonra idareyi oyun kontrolcüsüyle yapıyoruz. Ben test için Asphalt 8 oynadım. Şunu söyleyebilirim ki kontrole çok daha hakim oluyorsunuz, ha bu arada oyunun kendine has olan eksen sensörleriyle idare özelliği bi noktada tırpanlanmış gibi oluyor ama tepki süresi falan oldukça başarılı.

Bu adımdan sonra şu geliyor insanın aklına; ''E ozaman görüntüyü de MiraCast ile televizyona aktarayım, büyük ekranda oynayım oyunu. Hatta bir ton emulatör de yüklerim, her an yanımda bir konsol dolaştırmış olurum''. Ben bu denemeyi LG 620S modeliyle yaptım fakat sonuç hüsran. Normalde çok az bir gecikmeyle ekran görüntüsünü TV'ye vermeyi başarırken oyunu açtığım zaman TV ekranı kitleniyor ve kısa bir sürenin ardından aradaki bağlantı kopuyor.

Bu teori belki başka cihazlar arasında yada mini hdmi kablo yardımıyla çözülebilir fakat eldeki bu üçlü kombinasyona biraz ağır geldi. Peki telefona oyun kolu bağlamak gereklimi, bence değil ama biz yinede bilelim de bir gün yarar belki işimize
Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler

Son