20 Ağustos 2014 Çarşamba

Dual Play

Dual Play teknolojisi aslında yeni üretilen bir teknoloji değil, var olan bir teknolojinin farklı olarak uyarlanması şeklinde açıklanabilir. 3D teknolojisine sahip bir televizyonda Dual Play'i de tatmak pek tabi mümkündür

3D teknolojisinde aralarında az bir sapma da olsa farklı açılarda iki tane 2D görüntü üst üste gelir. 3D gözlükler ise bu iki görüntüyü beynimizde birleştirmemize yardımcı olur. Üst üste gelen farklı dalga boylarındaki bu iki resim sol ve sağ lens olmak üzere iki farklı cam yardımıyla algılanır. Burada üstte yer alan resim sol lens ile görülürken altta olan görüntü sağ lens ile seçilir ( yada tam tersi )
Aktif üç boyutlu gözlükler çok hızlı bir şekilde bu iki lensi kapatıp açarak beynimizde üç boyutlu görüntü oluştururken pasif gözlükler bunu gözlüğün her iki camına da farklı sabit lensler koyarak gerçekleşir (x-y).

İşte zaten dananın kuyruğu da bu noktada kopuyor. Bir gözlükteki iki camı farklı yapmak yerine aynı yapıldığında (x-y yerine x-x veya y-y olarak) x-x gözlüğü sadece üstteki, y-y gözlüğü ise sadece alttaki görüntüyü yakalıyor. Bu sayede iki oyuncu da aynı televizyonda tam ekran olarak sadece kendi karakterlerini yada araçlarını görüyorlar.

Çok basit hatta bir ilkokul çocuğunun bile kendi kendine yapabileceği bu uygulama kısa süreli oyunlarda oldukça keyif veriyor. Yalnız bu gözlüklerin dandikliği ve bir süre sonra da sıkması sonucu Dual Play deneyimi genelde kısa sürüyor. Tabi gözlükler sadece tek bir resmi yakaladığı için Dual Play seçeneğinde 3D oyun oynama opsiyonu da ortadan kalkmış oluyor. Ha siz diyeceksiniz şimdi;

 '' Ya 3D oyun kaç kez oynadın''
valla üç beş defa,
 ''Peki Dual-Play oyun kaç defa oynadın''
valla üç beş defa.

Ben derim ki sizde bi deneyimleyin fakat bunun için gidipte televizyonunuzu falan değiştirmeyin.


Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler

Son