31 Ekim 2015 Cumartesi

Nokia N-Gage

Günümüzde mobil oyunculuk diyince aklımıza gelen candy crush ya da Angry Birds gibi oyunların ortak özelliği insanların çok kısa sürelerde hemen oynayıp sonra oyundan çıkabildikleri, fazla kompleks yapılarının olmadığı ve herkesin cebinde farkında olmadan da taşıdığı ufak uygulamalar olduğunu söyleyebiliriz. Bu oyunların hitap ettiği ve belkide casual oyuncu diyebileceğimiz bu kesimi tatmin eden uygulamaların atası olarak Nokia firmasının modellerinde varsayılan olarak gelen yılan oyununu sayarsak sanıyorum kimsenin bir itirazı olmaz. Hatta doksanların sonunda sadece yılan oynama isteği bile telefon laırken bir kriter oluşturabiliyordu. (Tabi Nokia'da iyi cihazlar yapıyordu şimdi, allahı var.)

Nokia firması mobil piyasayı adeta domine ettiği bu günlerde mobil oyun pazarındaki yerini snake gibi ufak projeler yerine hard core oyuncu dediğimiz; oyun oynamak için özel zaman ve para ayıran kesme de dokunabileceği bir ürün tasarladı. Akıllı telefonlara yeni yeni geçmeyi planlayan piyasada popüler işletim sistemi Symbian 6.1 kullanan ve ayrıca kendi özel oyun kartuşları ile oyun dünyasının ciddi markalarını cebimize getirmeyi amaçlayan firma 2002 yılında Nokia N-gage'i piyasaya sürdü.

Cihaz donanım olarak Nokia 3650 ile benzer özellikler barındırmaktaydı. Bunun yanı sıra sim kart yuvası yanındaki slot yardımıyla oyun kartuşlarını desteklemekteydi. Bu slot istenirse mmc hafıza kartları sayesinde sistem hafızasını genişletme imkanını da kullanıcılara sunuyordu. Çözünürlük  olarak 176x208 bir ekrana sahip olan cihaz 104mhz'lik bir işlemciye sahipti. İki oyuncunun karşılıklı bluetooth üzerinden oyun oynamasına imkan vermenin yanında internet üzerinden N-Gage arena aracılığıyla da multiplayer oyun oynama imkanı sunulmaktaydı.

Piyasaya çıkış fiyatı olarak 300$ dolar gibi bir rakam belirlenen cihazın ilk oyunu da Eidos firmasının Tomb Raider'ı olmuştu. Daha sonraları zaman içerisinde Call of Duty, Doom, Elder Scrolls gibi isimleri çok şaşaalı yapımların N-Gage uyarlamaları ile oyuncular cezbedilmeye çalışıldı. Ayrıca mobil oyun üreticilerinin o güne kadar ürettikleri java destekli oyunları da oynatabilmekteydi.



Cihaz oyunlarının değiştirilmesi için pilin çıkarılma gereği, yan tutarak konuşma gibi mühendislik sorunlarıyla beraber geldi. Bu yan konuşma konusunu biraz açacak olursak cihazın mikrofon ve hoparlörü alışılagelmiş bir telefondaki gibi ön yüzde değil, telefonun dik tutulduğunda sol yanında kalıyordu. Bu tasarım da sağlıklı konuşma yapmak için telefonun ekranını yüzünüze paralel şekilde tutulması gibi saçma bir zorunluluk getirmekteydi. Cihazın temelde bir telefon olması yüzünden tuş takımı ergonomisi de eksi bir puan olarak hanesinde yer almaktaydı. Mevcut tasarım yüzünden sms yazarken sadece sağ el kullanılabiliyordu.



Piyasada oyun oynamak için halihazırda ideal olan Nintendo GameBoy Advance ile giriştiği rekabet hem bu itici sorunlar, hem oyunların kalitesindeki yetersizlik hem de fiyat gibi negatif yönler N-gage'i daha kullanıcıyla balayı dönemindeyken bile son derece yıprattı. Firma ürününden ümidi uzunca bir süre kesmedi ve 2004 yılında N-Gage QD modelini tanıttı. Bu modelde daha parlak ekran, uzun pil ömrü ve oyunları değiştirirken pili çıkarma zorunluluğunu ortadan kaldırmak gibi iyileştirmeler sunuldu. Ayrıca mp3 çalar ve radyo özellikleri de yeni modelden çıkarıldı fakat bu sakat doğan çocuğa bu dokunuşlar ilaç olamadı. Zira aynı yıl Sony firması PlayStation Portable ile mobil oyunculuğa bambaşka bir kapı açarak adeta N-Gage'in ipini çekti.


Nokia firmasının ürettiği N-Gage Aksesuarları


Firma yaklaşık 400.000 adetlit bir sevkiyat yaptığını açıkladığı ilk bir aylık periyotta Amerika ve İngiltere'de 6.000 gibi düşük bir satış rakamı yakaladı. İlerleyen günlerde ise bu grafik pek değişmedi. 2007 yılındaki açıklamalrında 5 yıllık süreç zarfında 3milyon adetlik sevkiyat yaptıklarını açıkladılar fakat bunların kaç tanesi satıldı onunla ilgili net bir açıklama gelmedi.

Kimilerine göre bir oyun konsolu olan N-Gage bana kalırsa aslında telefon statüsüne alınması gereken bir ürün oldu. Hangi kategoriden bakılırsa bakılsın ticari açıdan yatırımcısına hiçbir zaman yüz güldürmeyen, bunun yanında bizlerin tebessümle andığı bir cihaz olarak tarihteki yerini aldı.


Paylaş:

Nokia N-Gage Hafıza Kartına Oyun Kopyalamak

Elimde 4 adet Nokia N-Gage cihazım bulunsa bile sorunsuz bir tane edinebilmek için bir süredir arayış içerisindeydim. Nedeniyse sahip olduğum tüm makinaların sorunlu olması. Piyasada kendine Retrocu/ Koleksiyoncu diye isimler takan bir takım arkadaşlarda bu cihazlar olmasına rağmen ebesinin nikahı gibi fiyat istemekteler. Bu aç gözlülük yüzünden bugüne kadar ne ben bu telefonlardan alabildim ne de bu adamlar ellerindekileri satabildiler. Bu süre içerinde benim de N-Gage aşkım küllendi. Tam da bu sırada bizim Koral çıkıp dedi ki ''Al aga bu makime bende yatacağına senin olsun'' ...



Bu teklifi gayet nezaketle kabul edip cihazı kaptım. Kendisine tekrardan teşekkür edip doğruca işe koyuldum. Evdeki eski pillerden bir tane uydurup cihazı kontrol ettim. Makine ilk günkü gibi gayet sorunsuz çalışmakta. Bu cihazlarda karşılaştığım en büyük sorun D-pad dediğimiz yön tuşlarındaki arızalar olmuştu. Maşallah bununkiler taş gibi.

Fiziksel bir sıkıntısı yok ama bir de bu cihazı oyun oynatırken test etmek lazım. N-Gage cihazlar oyun oynatma işini ya orijinal oyun kartları ile ya da MMC dediğimiz hafıza kartlarına atılan romlar sayesinde oynatmakta. Cihazın hemen pilinin yanında bir tane mmc bir tane de sim kart yuvası bulunuyor.



Cihazı açmak için mutlaka bir sim kart gerekli yoksa maalesef açılmıyor. Ben burada artık işlevsel olmayan bir sim kart kullanıyorum. Kopya oyun yükleyeceğim kartımı önce fat formatı ile bilgisayarda biçimlendirdim. Ardından bir biçimlendirme işlemi de telefon aracılığıyla yapmam gerekiyor. Telefonun menüsünden Araçla r> Seçenekler > Hafıza sekmesine girip kartı biçimlendirdim.



Artık gerekli sistem dosyaları kartın içerisine oluşturuldu. Kartı tekrar çıkarıp bilgisayardaki kart okuyucumun içerisine takıyorum. Daha önceden indirdiğim n-gage oyunlarının tümü yaklaşık olarak 1GB alan kaplamakta. Bunların içerisinden Civilization'ı hafıza kartımın içerisine sürükle bırak mantığıyla kopyalayacağım. Bunun için Civilization klasörü altındaki System klasörünün tamamını sürükleyip hafıza kartının içerisine bırakıyorum.


Burada daha önce bir System klasörü olduğu için önüme bir uyarı mesajı gelecek. Evet diyip koyalama işlemine onay verdikten sonra oyun System altındaki App klasörüne kopyalanmış oluyor. Burada dosyalar oyun isimleri ile değil de kod numaralarıyla klasörleniyorlar. Bu klasörlerin ismini kesinlikle değiştirmememiz gerekiyor. Yoksa cihaz oyunları okuyamıyor.


Hafıza kartımın içerisinde daha baya bir alan olmasına rağmen yaptığımız işlem başarılı olmuşmu bir  denemek için kartı bilgisayardan söküp telefona takıyorum. Cihaz açılınca ana menü üzerinde ekranı aşağıya kaydırdığımda Civilization'ın logosunun ekrana geldiği görünüyor. Oyunu açınca uygulama sıkıntısız çalışıyor. Şimdi kartın içerisine başka oyunlar da atabiliriz.



Ben ayrıca 1GB büyüklüğünde bir kart kullanıyorum. Kartın kapasitesini aşırı doldurmadığım takdirde oyunlar gayet sorunsuz açılıyor. Fakat kart kapasitesi ne kadar zorlanırsa oyunlarda kasmalar ya da açılmamalar, hatta menüde bile gezinirken zorlanmalar görülebiliyor. Bunun için fazla abartmadan kartı doldurmak gerekli.


Bu yazıyı beğendiyseniz sol alt köşedeki butonlar ile paylaşabilir ve sağ üst köşeden bizi sosyal ağlarda takip edebilirsiniz
Paylaş:

24 Ekim 2015 Cumartesi

Playstation 2 Ağ Üzerinden HDD'ye Oyun Transferi

Playstation 2 cihazı ağ üzerinden bilgisayara bağlayıp oyunları bilgisayar sabit diski üzerinden oynamaya başlamamın üzerinden daha iki günlük bir süreç geçti. Bu süreçde bir de pc hdd üzerinden network aracılığıyla Playstation2 hdd üzerine iso dosyası transfer edebilirmiyiz diye ufak bir araştırma yaptım. Kullanacak olduklarımız farklı ip adreslerine sahip, ağ üzerinde biri pc diğeri ise bu pc'nin görebildiği ve içerisinde bir sabit disk olan başka bir cihaz. Dosya transferi çok da zor olmamalı.

Yaptığım ufak bir youtube araştırması sonucunda hdld_svr isimli uygulamanın bizim işimizi göreceğini öğrendim. Uygulamaya sksapps sayfasından ulaşarak işe koyuluyorum. İndirdiğim bu ufak klasörde biri .elf diğer ikisi .exe olan üç dosya görüyoruz. Bu dosyalardan .elf olanı memory kartıma transfer edip FMCB açılış ekranına iliştiriyorum. Bu işlemi yaparken geçmiş yazılardan ilgili olana ufak bir göz atıp bilgilerimi tazeledim(link).
Hdld_svr başlatmadan önce cihazların ip yapılandırmasını yapmam gerekiyor. Burada ufak bi detay işin içerisine giriyor. Playstation2 ve pc'yi aynı ağa alıp oyunları pc üzerinden oynamış olsak bile bu uygulama için ayrı ip yapılandırması yapmamız gerekebilir. Bu yapılandırma mutlaka 192.168.0.x şeklinde olacak. Çünkü 192.168.1.x adreslendirmesine sahip bir ağda isek uygulama ile bilgisayar eşleşmiyor. Bir önceki konuda (link) yaptığım ip ayarlamasını bu kez Playstation2 için 192.168.0.10, pc için 192.168.0.2, default gateaway için ise 192.168.0.1 şeklinde gerçekleştirdim. Yapılan ayarlardan sonra bizim modemimiz 192.168.1.x ağını kullanıyorsa internete bağlanmakta sorun çekeriz bu sebepten dosya transferi sonrası bilgisayar ip ayarlamasını otomatik al şeklinde düzeltmemiz gerekecek. Eğer modemimiz 192.168.0.x ağını kullanıyorsa hiç bu kurcamaları yapmadan cillop gibi bir bağlantı gerçekleştirebilirsiniz.






Gerekli düzenlemelerin ardından birbiriyle iletişim kuran ama dış dünyaya açılamayan iki cihaza sahibiz. Zaten bize şuan için dünyaya açılmak gerekli değil. Playstation'ı FMCB yüklü hafıza kartıyla açıp menüden hdld_svr uygulamasını çalıştırıyorum. Karşıma gelen ekranda ready ibaresi işlemimiz için Playstation2 ayağının hazır olduğunu bize gösteriyor. Bilgisayar başına geçip indirmiş olduğum hdldumb.exe uygulamasını çalıştırıyorum.



Buradaki ekranda karşıma Playstation2 ip adresi çıkıyor. Eğer farklı bir ip çıkarsa bunu değiştirebiliriz. Benim ip adresim doğru olduğu için attach butonuna basıyorum. Aşağıya gelen yeşil çubuk Playstation üzerinde hdd içerisindeki kullanılan ve boş kısımlarını gösteriyor. (Programı ilk çalıştırdığımda bu yeşil çubuğun görevin ilerlediğini gösteren bir bar olduğunu düşünüp bir süre dolmasını bekledim. Allahtan çabuk uyandım, siz böyle bir bekleme yapmayın.)

Hemen aşağıda yüklemek istediğimiz .iso dosyasını programa bulduruyoruz. Biraz altta oyunun Playstation hdd içerisinde gözükeceği ismi yazmamız gereken bir kutu var. Buraya istediğimi yazabilirim. Bir altıındaki kodu ise ellemiyorum. son olarak Install tuşuna basarak transfer işlemini başlattım. Burada karşıma ufak bir pencere açılıyor. Bu pencerede dosya transferinin gidişi ve istatistiklerini gösteren bilgiler var. Transfer 2mbps hız ile yürüyor. Bu da 4 gb civarında bir oyun üzerinde yaklaşık 30-35 dakikada bir işlem yapılacağı anlamında.


Gerekli süre tamamlandıktan sonra Playstation üzerinde açık bulunan hdld_svr uygulamasını kapatarak HDLoader (yada hdd üzerinden oyun oynatan farklı bir uygulama) açıyorum. Transferini sağladığım God of War 2 hdd içerisinde gözüküyor. İşlem başarılı bir şekilde gerçekleşti. Oyunu açıp bir de çalışıp çalışmadığını test edelim.

Oyun ilk yükleme ekranlarında standart olarak ilerlemesine rağmen belli bir yerede takılıyor ve açılmıyor. Aynı oyunu başka bir uygulamadan açmak için OPL v0.9'u çalıştırıyorum. Sonuç aynı. Bunun üzerine elimde bulunan orijinal oyunlardan biriyle çok seçenekli bir test yapmaya karar verim. Test içeriği olarak;

  1. Orijinal oyun diskini pc optik okuyucusundan ps2 hdd transfer
  2. Kopya oyun diskini pc optik okuyucusundan ps2 hdd transfer
  3. Oyunun iso dosyasını hdd'den ps2 hdd transfer
  4. Orijinal oyun diskini ps2 optik okuyucudan ps2 hdd kopyalama
  5. Kopya oyun diskini ps2 optik okuyucudan ps2 hdd kopyalama
  6. Oyunun iso dosyasını ul. formata çevirip usb'den
  7. Oyunun iso dosyasını ul. formata çevirip pc hdd'den
Kopyalama ve/veya oynatma seçeneklerini denemek olarak belirledim. Belirledim belirlemesine fakat cidden çok sıkıcı bir testti. Cihaza aktarım hızları son derece düşük olduğu için baya bir zaman harcamak durumunda kalıyor insan. Testin sonuçlarına gelecek olursak


  1. Orijinal oyun diskleri pc cdrom'undan hdd'ye transfer ediliyor ve oynanabiliyor
  2. Kopya oyun diskleri pc cdrom'undan hdd'ye transfer ediliyor ve oynanabiliyor
  3. Oyun iso dosyası pc'den hdd'ye transfer ediliyor fakat oyun açılmıyor
  4. Orijinal oyun diskleri Playstation optik sürücüsünden HDLoader ile yükleniyor ve açılıyor
  5. Kopya oyun diskleri Playstation optik sürücüsünden HDLoader ile yükleniyor ve açılıyor
  6. Bu oyunların iso dosyaları ul. formatına çevirilip usb'den oynatılabiliniyor fakat sinematiklerde takılmalar mevcut.
  7. Oyunun iso dosyası ul. formatına çevirilip pc sabit diski üzerinden ağ aracılığıyla gayer pürüzsüz oynanabiliyor.
Not: Bazı oyunlarda HDLoader ile Playstation optik okuyucu üzerinden hdd'ye yüklediğimiz oyunlar bu uygulama ile açılmazken OPL v0.9 ile açılıyor.

Görüldüğü gibi oyun transferi ağ üzerinden gerçekleşebiliyor fakat dosyaların makinada açılmasında problemler çıkabilmekde. Bu denemeler bize eğer Playstationın lensi bozulursa orijinal disklerimiz ile oynayabileceğimizi gösterdi. Ayrıca Playstation mc içerisine koyulan bazı uygulamalar ile bilgisayarda çalışan bir ftp programı da iletişime geçebiliyor. Bu konu hakkındaki uygulama ve denemeleri de başka bir yazıda anlatmaya çalışacağım. Hepinize kolay gelsin.



Bu yazıyı beğendiyseniz sol alt köşedeki butonlar ile paylaşabilir ve sağ üst köşeden bizi sosyal ağlarda takip edebilirsiniz




Paylaş:

21 Ekim 2015 Çarşamba

Playstation 2'yi Yerel Ağ Üzerinden Bilgisayara Bağlamak

Playstation 2 soft mod hakkında daha önceki yazılarda disk olmadan oyun oynatmayı birkaç yöntemle ele almıştık. Bu yöntemlerden birincisi usb bir flash disk yardımıyla oyun dosyalarını çalıştırmaktı. Bu yöntem başarılı olsa da cihaz üzerindeki portlar USB 1.0 desteği verdiği için oynanış kalitesi pek tatmin edici değildi. Özellikle sinematik ve introlarda çok ciddi takılmalar meydana gelmekteydi.

ikinci yöntem ise bir network adaptör ile kalın kasa makinelere ide hdd bağlayarak oyunları cihaz hafızasına atmak yoluyla gerçekleşiyordu. Buradaki dezavantaj ise slim kasalara uygulanmasının zorluğu (hd combo sahibi değilsek yada bir hard mod yapmamışsak) oluyordu.

Bu bölümde uygulamasını anlatacağım metod ise usb'nin olduğundan daha pratik,  hdd'nin sağladığı akıcılıkta, slim makinalara uygulanabilmekte ve bir kablo dışında hiçbir ek donanıma gerek duymamaktadır. (Elimizde FMCB yüklü bir memory card olduğunu varsayıyorum. Eğer yok ise bu kartı nasıl oluşturacağınıza buradan ulaşabilirsiniz.)

İşe herhangi bir elektronikçiden bulabileceğimiz sıradan bir ethernet kablo edinerek başlıyoruz. Bu kablonun bir ucunu Playstation'a diğerini ise bilgisayarımızın bağlı olduğu modem'e bağlıyoruz. Bu sayede iki cihaz da aynı ağa katılmış olacak ve rahatlıkla konuşabilecekler. Yinede bu konuşmayı sağlamak için birkaç ince ayar yapmamız gerekiyor.


 


Playstation'u içerisinde  FMCB bulunan hafıza kartımız ile açıyoruz ve OpenPSLoader (OPL) uygulamasını başlatıyoruz. (Burada şunu belirteyim opl  8 ve 9. versiyonlarda sorun yaşamama rağmen 7. versiyon sorunsuz olarak işlem yapıyor. Elinizde yoksa 7. versiyonu temin etmeniz yararlı olacaktır.) Program açıldıktan sonra 'Start' tuşu ile yarlar menüsüne girip 'Network Config' başlığını seçiyorum.

Temsili Resim



 Burada makinemizin ip yapılandırmasını sağlayacağız. Genellikle (yada hepsinde) ev içi ağlarda 192.168.x.x ip adreslemesi bulunur. Buradaki ilk üç bölüm ağı belirtirken son bölüm makinanaın ağ içerisindeki kimliğidir. Bizim ağımıza ip dağıtan dhcp'miz modem olduğu için 192.168. kısmından sonrasını ona göre ayarlayacağız. Modemin ilk ayarlamalarını yaparken adres çubuğuna yazdığımız satır bizim 3. hanemizi belirleyecek. Ben kullandığım modemin altında arayüze girmek için 192.168.0.1 ip'sini kullanmama gerektiği yazıyor. Buna göre benim yerel ağım 192.168.0.x oluyor. Genelde 192.168.1.1 kullanılmasına rağmen modem üreticilerine göre bu ip farklılık gösterebilir. Eğer modeminizin üzerinde böyle bir ifade yer almıyorsa internete cihazınızın markasını yazarsanız kolaylıkla bulabilirsiniz.

Temsili Resim

Son bölüme kendiniz 254'e kadar istediğiniz bir rakamı verebilirsiniz. Bu rakamı belirlerken dikkat etmeniz gereken konu; 1 rakamı router'a ait olacağı için bunu vermemeniz olacaktır. 2 numaralı cihazda çok büyük ihtimal ile modemin ilk kurulumunu yaparken kullandığımız bilgisayarınız olacağından bunu da yazmamak olası bir ip çakışmasını engelleyecektir. (Modeminiz kendisine bağlanan her cihaza laptop, tablet, telefon vb kendi ip havuzundan bir ip atar ve o cihazın bağlantısını kesseniz bile belirli bir süre o ip'yi rezerve eder. Bu sebepten ötürü ağınızda kullandığınız cihazların çokluğuna göre çakışma yaratmayacak bir sırada ip vermeniz işleri kolaylaştıracaktır.) Ben Playstation2 için 192.168.0.10 ip'sini vermeyi uygun buldum.

İkinci satırda bizden Subnet Mask istenmekte. Bunun değerini 255.255.255.0 şeklinde girip bir aşağıdaki Default Gateaway değerine geçiyoruz. Bu değer bizim için routerımızın yani modemimizin ip'si olacak. Benim router ip değerim olan 192.168.0.1 giriyorum.

Playstation'ın ip yapılandırmasını yaptık. Şimdi de hangi bilgisayarla konuşmasını istiyorsak pc kısmındaki ip'yi bununla değiştiriyoruz. Burada pc başına geçip Başlat >> çalıştır >> cmd yazarak komut penceresine giriyorum. küçük ve ingilizce karakterler ile ipconfig yazıp enterladığımda karşıma bir dizi yazı çıkıyor. Burada bilgisayarımızın ağda sahip olduğu ip adresi yer almakta


.

Bilgisayar ip değerimin 192.168.0.2 olduğunu öğrenip gerekli yere girdim. Port 445 olarak bırakıyorum. Paylaşacak dosya ismi büyük harfler ile PS2SMB girip diğer alanları aynen bırakıp Ok diyip çıkıyorum. Ardından Save changes yapıp şimdilik Playstation 2 ile işimi bitiriyorum.

Temsili Resim

Tekrar bilgisayara geçip içerisinde oyunlarımızın bulunduğu sabit diskin paylaşım ayarlarını yapıyoruz. Bilgisayarım sekmesine girdiğimizde hard diskin üzerine gelip sağ tıklıyoruz. sırayla; Özellikler >> Paylaşım >> Gelişmiş paylaşım sekmesine girip bu klasörü paylaş seçeneğini işaretliyoruz. Bu işlemden sonra aşağıda silik olarak gözüken pencereler açılacaktır. Açılan paylaşım adı kısmına PS2SMB yazıyoruz. Hatırlayacağınız gibi aynı adı opl arayüzündeki ayarlarda da yazmıştık. Son olarak aynı penceredeki izinler kısmına giriyoruz. Varsayılan olarak Everyone seçeneği işaretlidir. Burada izin ver ibaresi altındaki tüm seçimleri tikliyoruz. son olarak iki ekrandan da uygula diyerek çıkıyoruz.






Paylaşım ayarlarının son kısmını ise denetim masasına girip gerçekleştireceğiz. Başlat >>  Denetim Masası >> Ağ ve paylaşım merkezi >>Gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin başlığını açıyoruz. Biz bir ev ağı kurduğumuz için Ev veya iş sekmesi altındaki seçenekleri düzenleyeceğiz. Seçimlerimiz sırasıyla;


  • Ağ bulmayı aç
  • Dosya ve yazıcı paylaşımını aç
  • Ortak klasör paylaşımını kapat
  • Dosya paylaşımı bağlantılarını korumaya yardımcı olmak için 128 bit şifreleme kullan
  • Windows'un ev grubu bağlantılarını yönetmesine izin ver

şeklinde olacaktır. Bilgisayar kısmındaki tüm ayarlarımızı yaptıktan sonra PS2SMB diskimizin ana dizinine oyunlarımızı ul.xxxxx formatında kopyalıyoruz. (iso dosyasından bu formata dönüştürmek ile ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz.)

Playstation'u yeniden başlatıp opl versiyon 7'ye giriyorum. Buradaki arayüzden Network Games sekmesine gelip X tuşu ile cihazı başlatıyorum. Kısa bir süre sonra bilgisayar içerisindeki diskimizde yer alan oyunlar sırasıyla karşımıza gelmekte. Herhangi birini seçip oynamaya başlayabiliriz.

Temsili Resim


Bu yazıyı beğendiyseniz sol alt köşedeki butonlar ile paylaşabilir ve sağ üst köşeden bizi sosyal ağlarda takip edebilirsiniz
Paylaş:

Popüler

Son